Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Πρόεδρος σωφρονιστικών: Το σύστημα στις φυλακές καταρρέει

Με αφορμή την εξέγερση κρατουμένων 

Πρόεδρος σωφρονιστικών: Το σύστημα στις φυλακές καταρρέει

Για τις άσχημες συνθήκες, οι οποίες επικρατούς στις φυλακές όλης της Ελλάδας, μίλησε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Ελλάδος, Σπύρος Καρακίτσος με αφορμή την εξέγερση Γεωργιανών κρατουμένων το πρωί της Παρασκευή στις φυλακές Κορυδαλλού. 
"Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η εξέγερση των κρατουμένων ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Ίσως να συνδέεται με την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν και προσπάθησε να περάσει στις φυλακές, συγγενής κρατουμένου. Ίσως πάλι να έχουν να κάνουν με τη γενικότερη κατάσταση, η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού και δεν είναι καθόλου καλή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Καρακίτσος. 
"Δεν είναι τυχαίες οι εκθέσεις που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνθήκες κράτησης, καθώς διαπίστωσε ότι εκτός από τις άσχημες συνθήκες και τη συμφόρηση, είναι εμφανής και η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Το σύστημα έχει καταρρεύσει και ευτυχώς που τρέχουν δύο νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών, διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα", είπε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/192621/proedros-sofronistikon-to-systhma-stis-fylakes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου