Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥΣήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι εθελοντικές δράσεις του Πανεπιστημίου των Ορέων για φέτος με την επίσκεψη όλων των ομάδων των 
Καθηγητών–ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημίου στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού.Το Πανεπιστήμιο των Ορέων πραγματοποίησε επίσκεψη όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία τρία χρόνια με ομάδα επιστημόνων (Νευροχειρούργους,Οφθαλμίατρους,Νευρολόγους και την ομάδα Ατομικής και Οικογενειακής Υποστήριξης που απαρτίζεται από Ψυχιάτρους και Συστημικούς Συμβούλους Ψυχολογίας) και εξέτασαν το προσωπικό και τους κρατούμενους του καταστήματος. 


Λίγα λόγια για το Πανεπιστήμιο των Ορέων

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης και ιδρύθηκε με σκοπό να επιτύχει ένα δυναμικό άνοιγμα της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την κοινωνία, τους ανθρώπους της υπαίθρου, την αγνή λαϊκή γνώση και ευγένεια.
Γενέθλιος τόπος του - 18 Ιανουαρίου 2008 - είναι η Ιερά Μονή Βωσάκου και από τότε έχει θέσει στο κέντρο της προσοχής του, τις ορεινές περιοχές της Κρήτης και νησιά του νοτίου Αιγαίου.
Στη διάρκεια της λειτουργίας του, με την ευγενική συμμετοχή 5000 εγγεγραμμένων εθελοντών - μελών, όλων των ηλικιών, επαγγελμάτων και βαθμίδων εκπαίδευσης, έχει πραγματοποιήσει 54 ιατρικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές εξορμήσεις, καθώς και παρεμβάσεις συμβιωματικής παιδείας σε σύνολο 91 δράσεων σε 27δήμους και πάνω από 80 χωριά ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου διανύοντας περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα.
Έχοντας ως σκοπό του να αφουγκράζεται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, έχει αναπτύξει τέσσερις πυλώνες δράσης, οι οποίοι αντανακλώνται στις τέσσερις ομάδες εργασίας του: (1) Υγεία (2) Κοινωνία / Πολιτισμός (3) Οικονομίες / Περιβάλλοντα και (4) Παιδεία. Οι πιο άμεσες δράσεις του έχουν να κάνουν με την οργάνωση δημοσίων διαλέξεων, συναντήσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια ενισχυτικά της διδασκαλίας σχολικών μαθημάτων και ιατρικές εξορμήσεις. 
Παράλληλα, επεκτείνει διαρκώς τη δράση του στους τομείς της οικονομικής συμβουλευτικής, των συνεργιών και συμπράξεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημά του για τη διεξαγωγή ερευνών στις δεδομένες περιοχές, με σκοπό να μελετηθούν σε βάθος τα προβλήματά τους, όπως τα αντιλαμβάνονται, τα βιώνουν και τα αρθρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων υποστηρίζεται μόνο από τα εκλεκτά μέλη - εθελοντές του. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου