Στις φυλακές Αλικαρνασσού οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του για δυο περιπτώσεις υπεξαίρεσης ο πρώην νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος στη συνέχεια κατείχε και διοικητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (διαβάστε εδώ)
Ο ίδιος, αν και δηλώνει αθώος, κατηγορείται ότι ως προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης υπεξαίρεσε το ποσό των 196.000 ευρώ που αφορούσε την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων.
Η δεύτερη περίπτωση υπεξαίρεσης για την οποία κρίθηκε ένοχος έγινε, όπως αναφέρεται, για να καλύψει την πρώτη.
Αφορά στην περίοδο που ως υπόλογος του έργου κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη και προκειμένου-όπως αναφέρεται-να καλύψει τις οφειλές που είχε δημιουργήσει με τις απλήρωτες εισφορές, εξέδωσε τρεις επιταγές σε διαταγή του ΙΚΑ Ηρακλείου από τον λογαριασμό του έργου για το φράγμα, συνολικού ύψους 263.400 ευρώ.
Τέλος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Αν και ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου (υπόλογος και διαχειριστής των οικονομικών πόρων του φράγματος Αποσελέμη) βεβαίωσε ψευδώς ότι οι προαναφερόμενες επιταγές εκδόθηκαν προς πληρωμή αναδόχου του έργου και όχι σε διαταγή του ΙΚΑ. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Σπανάκη, ο οποίος είχε την υπεράσπιση, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και επιφυλάσσεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου να ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή με επιπλέον στοιχεία που να αποδιεκνύουν την αθωότητα του.

http://www.cretalive.gr/crete/view/stis-fulakes-alikarnassou-o-prwhn-nomarchhs-lasithiou-dhlwnei-athwos/66816