Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Φυλακές Αλικαρνασσού - Διερευνώνται καταγγελίες που έγιναν πριν 5 χρόνιαΜετά από 5,5 χρόνια, οι ανακριτικές Αρχές καλούνται να διερευνήσουν τις σοβαρές καταγγελίες που είχε κάνει επώνυμα προς την Εισαγγελία Ηρακλείου κρατούμενος των φυλακών της Αλικαρνασσού, την περίοδο του 2008.

Ο κρατούμενος περιέγραφε την δράση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στην φυλακή αλλά και εμπορίας ποτών, ενώ έκανε εκτενή αναφορά σε όσα συνέβησαν στην διάρκεια της μεγάλης εξέγερσης στις φυλακές Αλικαρνασσού, το 2007, κατονομάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις συγκρατούμενους του.

Αν και έχει περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε, έχουν αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις-κάποιοι μάλιστα δεν βρίσκονται στην ζωή-η Δικαιοσύνη καλεί πρώην συγκρατούμενους του καταγγέλλοντα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα περιγράφονται.

Στην πλειονότητα τους πρόκειται για κρατούμενους, οι οποίοι έχουν μεταχθεί σε άλλες φυλακές, ανάμεσα στους οποίους και ο δράστης της δολοφονίας του αδικοχαμένου φοιτητή, Μανόλη Χορευτάκη. Το περιεχόμενο της αναφοράς του κρατούμενου, το οποίο είναι ιδιαίτερα σκληρό, κοινοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε γνωστό Έλληνα πολιτικό.

Πάντως, την περίοδο εκείνη, η επώνυμη καταγγελία, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των φυλακών Αλικαρνασσού. Μάλιστα 200 έγκλειστοι είχαν συνυπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία είχε δημοσιεύσει η «Π», υποστηρίζοντας ότι «τσουβαλιάζονται όλοι αδιακρίτως» σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί.


http://www.patris.gr/articles/253328?PHPSESSID=#.UqZXEfvIat8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου