Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Στην ανακρίτρια 7 ακόμη σωφρονιστικοί για την υπόθεση Καρέλι

Οι 8 πρώτοι που απολογήθηκαν διαμαρτύρονται, πάντως, ότι είχαν στα χέρια τους ελλιπή δικογραφία

Στην ανακρίτρια 7 ακόμη σωφρονιστικοί για την υπόθεση Καρέλι

Τις υπόλοιπες επτά κλήσεις απολογίας, από τις συνολικά δεκαπέντε, θα επιδώσει ως το απόγευμα της Δευτέρας σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, η ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή.

Συνεπώς, την Τρίτη 8 Απριλίου αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας, οι οχτώ πρώτοι κληθέντες φύλακες του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, που προσήλθαν ενώπιόν της το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στο μεταξύ, την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιοι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των οκτώ πρώτων κληθέντων σε απολογία σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς όπως καταγγέλλουν "η δικογραφία που έλαβαν στα χέρια τους είναι ελλιπής, ενώ "κλειδωμένα" είναι ορισμένα από τα αντίγραφα που έλαβαν από τις βιντεοσκοπήσεις των φυλακών". Οι συνήγοροι αυτοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα προθεσμία ή να απόσχουν των καθηκόντων τους.

Επί του παρόντος και τους δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους φέρεται ότι βαραίνει η ίδια κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία τα οποία επέφεραν τον θάνατο ατόμου. 

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/140419/sthn-anakritria-7-akomh-sofronistikoi-gia-thn-ypoth.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου