Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Κρατούμενοι Κορυδαλλού: Μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος στα κελιά τους ως συμπαράσταση στον Ρωμανό

Κρατούμενοι Κορυδαλλού: Μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος στα κελιά τους ως συμπαράσταση στον Ρωμανό 

 Μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού με ανακοίνωση τους οι κρατούμενοι από τις Α', Β', Γ', Δ' και Ε' πτέρυγες θα συμπαρασταθούν στην απεργία πείνας που κάνει ο Νίκος Ρωμανός.

Ετσι αποφάσισαν για τρεις ημέρες να αρνούνται το κλείδωμα στα κελιά τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση τους: «Από τις 10/11 ο συγκρατούμενός μας Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας για να κερδίσει τις  εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Έχοντας δώσει πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή ο Ρωμανός πέρασε σε σχολή του ΤΕΙ Αθηνών. Όμως το συμβούλιο της φυλακής κι ο εφέτης- ειδικός ανακριτής Νικόπουλος εκδικητικά δε χορηγούν τις άδειες αυτές, όπως εξάλλου εκδικητικά το κράτος φέρεται στο σύνολο των κρατουμένων των ελληνικών φυλακών- ιδίως για θέματα που αφορούν άδειες κι αναστολές.
Προχωρούμε από σήμερα 6/12- ημέρα που το 2008 στα χέρια του Ρωμανού δολοφονήθηκε από μπάτσο ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος- και για τρεις μέρες σε μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης . Την αλληλεγγύη μας σε όλον τον κόσμο που έξω από τις φυλακές μάχεται στο πλευρό του Ρωμανού
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ

Κρατούμενοι από τις Α, Β, Γ, Δ και Ε πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου