Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

                    Σε φυλακές της Κρήτης                       ο Γ.Γ.Αντεγκληματικής πολιτικής            του Υπ.Δικαιοσύνης.

Τις φυλακές στην Κρήτη θα επισκεφθεί την Παρασκευή και την Δευτέρα 22 και 25 Μαίου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των επισκέψεων είναι ο Γενικός Γραμματέας να διαμορφώσει πλήρη και από πρώτο χέρι εικόνα για τη λειτουργία κάθε καταστήματος, για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό καθώς και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. 
Ο κ.Φυτράκης κατά τη διάρκεια των επισκέψεων θα έχει συνεργασία με τους Διευθυντές και το προσωπικό των καταστημάτων, θα συνομιλήσει με κρατουμένους και θα συναντήσει εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων. 
Παράλληλα, θα εξετάσει την πορεία εφαρμογής των μέτρων για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης που θέσπισε ο νέος νόμος (4322/2015).
Ο γενικός γραμματέας θα μεταβεί επίσης στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή καταστήματος κράτησης Νεάπολης για να δει από κοντά την πορεία του έργου.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015
– Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης, ώρα 09:00
– Εργοτάξιο υπό κατασκευή καταστήματος Νεάπολης, ώρα 12:00
– Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, ώρα 13:30
Δευτέρα  25 Μαΐου 2015
– Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι, ώρα 9:00
– Αγροτικό Κατάστημα Αγιάς, ώρα 12:30.
Ποιός είναι ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ.Δικαιοσύνης
Ο κ. Φυτράκης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών και διδακτορικό ποινικού δικαίου (1997). Έχει εργαστεί για 15 χρόνια ως Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα λειτουργίας των φυλακών και δικαιωμάτων των κρατουμένων. Έχει διενεργήσει αυτοψίες σε μεγάλο αριθμό φυλακών συντάσσοντας αντίστοιχες εκθέσεις.  Έχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές και σε προγράμματα επανένταξης αποφυλακισμένων. Το 2014 ορίστηκε συντονιστής της ομάδας του Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων (ΟΗΕ-OPCAT). Έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα καθώς και σε άλλες Νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες και πολλές μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου