Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

Λόγω των εορτών και για όλο το μήνα Δεκέμβριο η Διοίκηση και το προσωπικό του Κ. Κ. Αλικαρνασσού διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ψυχαγωγίας των κρατουμένων.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 με μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του καταστήματος με τους μουσικούς Χαλκιαδακη Γεώργιο, Κακουδακη Ευάγγελο, Παξιμαδακη Ιωάννη και Φραγκακη Αντώνιο να διασκεδάζουν τους κρατούμενους με ρεμπέτικα και κρητικά τραγουδια. Η συνέχεια δόθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Κεθεα με τον συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδη να παρουσιάζει στους έγκλειστους το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο '' ΕΝΑ''.


 Το πρωι της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2015 όπως κάθε χρόνο άλλωστε, τιμάται στην φυλακή Αλικαρνασσού ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ελευθέριος, προστάτης των Φυλακισμένων με λιτανεία της ιερής εικόνας και Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του καταστήματος.Ακολούθησε επίσκεψη από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο που ευχήθηκε στους κρατούμενους και παρακολούθησε μαζί τους την μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε λόγω της ημέρας στο προαύλιο με τους μουσικούς Στεφανάκη Τριαντάφυλλο,Τιτομιχελάκη Στέλιο,Χαχλάκη Μανώλη,Κιοστεράκη Σταύρο και Χατζηλουκά Νίκο να "ξεσηκώνουν" τους κρατούμενους.   


 Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 το Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης-ΒΕΜΜΟ του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ορέων πραγματοποίησε επίσκεψη με ομάδα επιστημόνων (Γενικούς Ιατρούς,Οφθαλμίατρους και μία Συστημική Ψυχολόγο) και εξέτασαν το προσωπικό και τους κρατούμενους του καταστήματος. 

 Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 η Χορωδία Ιεροψαλτών Βυζαντινής Μουσικής Ηρακλείου ευχήθηκε και έψαλλε τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στους κρατούμενους .
 Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν για το 2015 με την καθιερωμένη πλέον επίσκεψη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου που έπαιξε χριστουγιεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου