Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Με drones περνούν λαθραία αντικείμενα μέσα στις φυλακές

Narcodrones1-drones drones
Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν drones για να περάσουν λαθραία ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στη φυλακή
Αποκαλύφθηκε ότι οι drones χρησιμοποιούνται τώρα από τους εγκληματίες για να περάσουν λαθραία ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και άλλα απαγορευμένα αντικείμενα μέσα στις φυλακές.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνονται μέσω του Freedom of Information (FOI), φαίνεται ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν έως και 33 φορές το 2015 για τη λαθραία μεταφορά απαγορευμένων αντικειμένων σε κρατούμενους, μία αύξηση 1.550% σχετικά με τις μόλις δύο υποθέσεις κατά το έτος 2014. Ωστόσο, δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα περιστατικά το 2013. Τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνουν τα ίδια τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές καθώς και USB drives.
Ο Mike Rolfe, εθνικός πρόεδρος της Φυλακής Αξιωματικών (POA), δήλωσε: «Η χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για να περάσουν λαθραία τα παραδοσιακά ναρκωτικά, NPS (νόμιμα ναρκωτικά) και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές αποτελεί σοβαρή ανησυχία για το POA.»
Η χρήση των drones έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2014, όταν αξιωματούχοι της φυλακής ανακάλυψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε μαριχουάνα και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εντοπίστηκε στις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος έξω από την φυλακή της Νότιας Καρολίνας.
Ο διευθυντής του Τμήματος Διορθώσεων της Νότιας Καρολίνα Bryan P Stirling, είπε ότι η σχετική έρευνα οδήγησε σε ένα κοντινό χώρο κατασκήνωσης, όπου ανακάλυψαν τον συνεργό.
«Έστελναν μικρές ποσότητες σε επαναλαμβανόμενα ταξίδια», δήλωσε στη New York Times. “Έβαζαν το αντικείμενο στον drone, τον έστελναν μέσα , κάποιος μέσα τον έπαιρνε με κάποιο τρόπο, και τον έστελνε πάλι πίσω για να στείλει περισσότερα.»
Η μέθοδος είδε μια αύξηση στη δημοτικότητα το επόμενο έτος, με μια σειρά από περιστατικά που δημοσιεύτηκαν, λόγω της διαθεσιμότητας των drones σε χαμηλότερες τιμές.
Ένας drone παρέδωσε με επιτυχία ένα πακέτο που περιείχε καπνό, μαριχουάνα και αρκετή ηρωίνη για 100 δόσεις στην αυλή αναψυχής μιας φυλακής του Οχάιο. Το κόλπο ήταν πολύ καλό και πέρασε απαρατήρητο από τους φρουρούς των φυλακών. Ήρθε στο φως μόνο όταν οι κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται για την κατοχή του πακέτου.
Το πρόβλημα ωστόσο δεν αφορά αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Αυστραλία έχει τα δικά της προβλήματα με drones, αφού ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος βρέθηκε πάνω από τη φυλακή Goulburn τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ένας εκπρόσωπος του Τμήματος ΝΝΟ της Διορθωτικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι ένας αξιωματικός είδε τον drone 100 μέτρα πάνω από το κύριο μέρος της φυλακής.
Ο David Elliott, υπουργός Διορθωτικής Υπηρεσίας, δήλωσε πως το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη. «Η τεχνολογία γίνεται όλο και καλύτερη, οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε αυτή όπως και τα εγκληματικά στοιχεία», δήλωσε. Μόνο το 2015, ο κ Elliot είπε ότι υπήρξαν 6 περιπτώσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πέταξαν πάνω από τις φυλακές στη Νέα Νότια Ουαλία.
Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί το πόσο συχνά συμβαίνει, επειδή οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν επαρκή συστήματα για να σταματήσουν τους drones ακόμα. Οπότε οι μόνες υποθέσεις που καταγράφονται είναι όταν κάποιος τα δει ή εάν προσκρούσουν κάπου.https://www.secnews.gr/101861/drones-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου