Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Θα πληρώνουν ενοίκιο για τη φυλακή!

Σε βάθος 5ετίας θα επιφέρει στο δήμο ένα ποσό της τάξης περίπου των 500.000 ευρώ!
Δικαίωση έστω και ετεροχρονισμένη για το δήμο Ηρακλείου που στο δικαστικό αγώνα τον οποίο διεξήγαγε κατά του ελληνικού δημοσίου απαιτώντας μίσθωμα για τη χρήση των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού βρήκε ευήκοα ώτα έτςι θα δει να μπαίνει στο ταμείο του ζεστό χρήμα !

Την υπόθεση είχε αναδείξει πριν από καιρό το cretalive: ο Δήμος Ηρακλείου ( και για να είμαστε δίκαιοι ο τότε Δήμος Αλικαρνασσού ) διεκδικούσε πάγιο μίσθωμα για το χώρο των φυλακών. Μάλιστα διεκδικούσε σε βάθος χρόνο ένα πολύ μεγάλο ποσό αφου ζητούσε περίπου 20.000 ευρώ το μήνα .

Το πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλειου, αναγνωρίζοντας πως πράγματι ο Δήμος του ανήκει ιδιοκτησιακά ο χώρος επιδίκασε ένα μίσθιο της τάξης των 2000 ευρω μηνιαίως που σε βάθος 5ετίας ( τόσο χρονικό διάστημα αναγνώρισε το δικαστήριο ως βάση διεκδίκησης ) θα επιφέρει στο δήμο ένα ποσό της τάξης των 500.000 περίπου !

Το πιο σημαντικό πάντως κατά την αρμόδια αντιδήμαρχο δημοτικής περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη είναι οτι το δικαστήριο αναγνωρίζει το δικαίωμα της αποζημίωσης χρήσης, λύνει άπαξ το ιδιοκτησιακό θέμα για τις φυλακές κσι ανοίγει το δρόμο για να κατοχυρωθεί και κάθε δημοτική περιουσία που μπορεί να έχει ενα θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς.
" Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το τμήμα δημοτικής περιουσίας του δήμου Ηρακλείου, όσο και τη δικηγόρο μας κ. Κατίκα για το χειρισμό της υπόθεσης " λέει η κ. Αρχοντάκη που βλέπει τωρα μετά τις φυλακές να ανοίγει ο δρόμος για την κατοχύρωση και μέρους 7 στρεμμάτων του αεροδιαδρόμου που διεκδικεί με τον ίδιο τροπο ο Δήμος Ηρακλειου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου