Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δεκαοχτώ… αβγά ηρωίνης έκανε η “κότα” της φυλακής­
Φεύγει από την Αλικαρνασσό ο κρατούμενος- “καβάτζα”Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά…. 18 «μπαλάκια» με χασίς είχε κρύψει μέσα στο σώμα του ο 30χρονος Αιγύπτιος κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος όπως αποκάλυψε χθες η «Π» είχε μετατρέψει τον εαυτό του σε ανθρώπινη «καβάντζα».

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται μία τέτοια υπόθεση στις φυλακές Αλικαρνασσού δεδομένου ότι ο εν λόγω κρατούμενος ούτε μεταγόμενος ήταν αλλά ούτε και αδειούχος.

Δέχτηκε να χρησιμοποιήσει το σώμα του και ειδικότερα τα …απόκρυφα σημεία του ως μόνιμο χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών, τα οποία του είχαν εμπιστευθεί άλλοι για την ασφαλή φύλαξη τους. Έβαζε και έβγαζε τα «μπαλάκια» με τα ναρκωτικά ανάλογα με τις προσταγές και την ζήτηση.

Όπως γράψαμε και χθες, σε αυτήν την αυστηρώς «πριβέ» λύση κατέφυγαν κάποιοι, θέλοντας να αποφύγουν τους τακτικούς αλλά και αιφνιδιαστικούς ελέγχους που διενεργούνται στα κελιά και στους κοινόχρηστους χώρους της φυλακής. Κάθε άλλο σημείο απόκρυψης ήταν παρακινδυνευμένο, όμως …εκεί δύσκολα θα πήγαινε το μυαλό κάποιου από την στιγμή μάλιστα που ο 30χρονος ήταν ήδη κρατούμενος εδώ και μήνες στην Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος επέστρεψε χθες στην φυλακή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου είχε μεταφερθεί προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Όταν είδε τα σκούρα μετά το κλύσμα στο οποίο υποβλήθηκε, ο 30χρονος αφαίρεσε τις ειδικές συσκευασίες με τα ναρκωτικά από τον πρωκτό του και τις κατάπιε, πιστεύοντας (εσφαλμένα) ότι έτσι ίσως και να την γλύτωνε.

Ο ίδιος παρελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

«Εγώ την φύλαξη είχα αναλάβει»

Στην προσπάθεια του να δικαιολογηθεί, φέρεται να είπε στους σωφρονιστικούς: «Δεν τα έβαλα εγώ τα ναρκωτικά στην φυλακή. Εγώ είχα αναλάβει μόνο την φύλαξη τους. Για τα λεφτά το έκανα γιατί δεν έβγαινα».

Στην αργκό των φυλακών, κρατούμενοι όπως ο 30χρονος αποκαλούνται «κότες» γιατί …γεννούν τα αποκαλούμενα «αυγά».

Στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών φέρεται να είπε, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία, ότι τα ναρκωτικά εισήχθησαν στην φυλακή μετά από μεταγωγή. Αυτό ελέγχεται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι φέρονται να έχουν κάποιες υποψίες.

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο τον Αιγύπτιο θεωρείται βέβαιη η απομάκρυνση του από το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. Υπό κανονικές συνθήκες θα αποφυλακιζόταν σε ένα τρίμηνο.

Σήμερα, στις φυλακές Αλικαρνασσού κρατούνται 150 άτομα. Αυτό επιτρέπει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση, να έχουν καλό πληροφοριακό δίκτυο και να διενεργούν απρόσκοπτα έρευνες ιδιαίτερα στα κελιά.

Η κατάποση ναρκωτικών μετά από μεταγωγές ή επιστροφές από άδεια είναι μία συνήθης πρακτική κρατουμένων για την εισαγωγή ναρκωτικών, γι’ αυτό και όλοι αυτοί αρχικώς οδηγούνται σε δωμάτια ελέγχου και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες μεταφέρονται στα κελιά τους.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έχουν εντοπιστεί ναρκωτικά αλλά σε ισχνές ποσότητες λόγω του περιορισμένου χώρου είναι σε θήκες ή γέφυρες στα δόντια. Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η περίπτωση κατά την οποία κρατούμενος βρέθηκε να έχει κρύψει στον πρωκτό του μία συσκευή κινητού τηλεφώνου. Ούτε οι σωφρονιστικοί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου