Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά υπ. Δικαιοσύνης: Καταγγέλλουν ψέματα, απειλές και διαρροές

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά υπ. Δικαιοσύνης: Καταγγέλλουν ψέματα, απειλές και διαρροές

Λένε ότι τους υποδείχτηκε να εγκατασταθούν στο «ιδιαίτερο» κελί των φυλακών νέων Αυλώνας ο πρώην ΥΠΕΣ Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση TOR M1 

Ψέματα, απειλές, υποβιβασμούς αρχιφυλάκων, διαρροή φωτογραφιών προς τον Τύπο από τους χώρους των φυλακών, αποδίδει στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι τους υποδείχτηκε να εγκατασταθούν στο «ιδιαίτερο» κελί των φυλακών νέων Αυλώνας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου  Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για  την υπόθεση των TOR M1 (ο πατέρας έχει αποφυλακιστεί για λόγους υγείας).  

Συνεχίζει η αντιπαράθεση (και καθημερινά γίνεται αποκαλυπτικότερη) των σωφρονιστικών υπαλλήλων με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικότερα με τον υπουργό Νικόλαο Παρασκευόπουλο και τον γενικό γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη, για τα προβλήματα και τις μεθοδεύσεις στις φυλακές της χώρας.

Κατ΄ αρχάς,  η Ομοσπονδία στην πρώτη παράγραφο της μακροσκελούς ανακοίνωσή της καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης «να μη λέει ψέματα» στις εγκυκλίου και τα δελτία Τύπου, ενώ υπογραμμίζει ότι   κατ΄ επανάληψη έχουν ζητήσει (εγγράφως, τηλεφωνικώς, αλλά και δια διαζώσης στην Βουλή) τόσο από τον κ. Παρασκευόπουλο όσο και από τον Φυτράκη να συναντηθούν αυτό πότε δεν επετεύχθη έως τώρα.


Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι είναι παράνομες όλες οι μετακινήσεις των διευθυντριών των αρχιφυλάκων των φυλακών που έγιναν, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν «πρωτίστως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που μετατίθενται έχουν απειληθεί ευθέως από θεσμικά κατά τα άλλα πρόσωπα». Ακόμη, γίνεται αναφορά σε σκόπιμες μετακινήσεις αρχιφυλάκων, προκειμένου να υποβαθμιστούν.


Ως προς το ιδιαίτερο κελί στις φυλακές Αυλώνα, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει:


«Το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο. Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000 € και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος) μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του συμβουλίου της φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου».


Παράλληλα, η Ομοσπονδία αφήνει να εννοηθεί ότι στις φυλακές Αυλώνα υπάρχει και δεύτερο όμοιο «ιδιαίτερο κελί», που σύμφωνα με πληροφορίες «φιλοξενείται» συγγενής πρώην  πολιτικού  προσώπου.


Τέλος, θέτει ερωτηματικά η Ομοσπονδία για το ποιος αλήθεια έδωσε στον Τύπο της φωτογραφίες από το «ιδιαίτερο» κελί στις φυλακές Αυλώνα και εάν θα διαταχθεί για το λόγο αυτό ΕΔΕ.

http://www.protothema.gr/greece/article/613083/sofronistikoi-upalliloi-kata-up-dikaiosunis-kataggelloun-psemata-apeiles-kai-diarroes-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου