Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Από απαγωγή ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού


Απίστευτο το παρασκήνιο της συμπλοκής που είχε αποτέλεσμα το θάνατο δύο κρατουμένων στις αρχές του μήνα, στη Γ Πτέρυγα των φυλακών.
Σε ένα απίστευτο αποτέλεσμα κατέληξαν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από τη συμπλοκή δεκάδων κρατουμένων στη Γ' πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, στις αρχές του μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο και τον τραυματισμό άλλων δεκαοκτώ κρατουμένων.
Αλβανοί κρατούμενοι είχαν αντιληφθεί ότι ένας συγκρατούμενός τους στη Γ' πτέρυγα των φυλακών, υπήκοος Πακιστάν, είχε... πλούσιους συγγενείς και έτσι τον άρπαξαν και τον έθεσαν υπό περιορισμό σε δικό τους κελί. Επικοινώνησαν με συγγενείς του στην Αγγλία και απαίτησαν την κατάθεση 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τους, προκειμένου να τον ελευθερώσουν, ή καλύτερα να του επιτρέψουν να γυρίσει στο δικό του κελί με τους ομόφυλούς του.
Με αιτία αυτήν την αρπαγή, ξέσπασε η συμπλοκή, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο κρατούμενοι από το Πακιστάν, ένας 30χρονος και ένας 35χρονος, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και δύο από τους δράστες, από την Αλβανία.
Στη μάχη σώμα με σώμα στον κεντρικό, κοινόχρηστο, διάδρομο του ισογείου συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι της Γ' πτέρυγας, με εξαίρεση τους Έλληνες, οι οποίοι προτίμησαν να μπουν στα κελιά τους και να μην λάβουν μέρος.
Σε αυτή την πτέρυγα κρατούνται 372 άτομα, 99 από την Αλβανία, 88 Έλληνες, 49 από το Πακιστάν, 18 από το Μπαγκλαντές και άλλοι διαφόρων εθνικοτήτων.
Μετά τη συμπλοκή στην Γ πτέρυγα εντοπίστηκαν ξύλινα κοντάρια που στις άκρες τους είχαν μυτερές μεταλλικές καταλήξεις, αυτοσχέδια σουβλιά και ρόπαλα.
Στη δικογραφία, που σχημάτισαν τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 7 ατόμων για την διπλή ανθρωποκτονία, έξι για την αρπαγή-«απαγωγή» του πακιστανού κρατούμενου και ακόμα είκοσι ατόμων για συμμετοχή στην συμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου