Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014


Βενεζουέλα: 13 τρόφιμοι φυλακής νεκροί από υπερβολική δόση φαρμάκων

Προηγήθηκε εκτεταμένη εξέγερση των κρατουμένων με αποτέλεσμα να κληθεί η Εθνική Φρουρά. «Αμφιβάλλω για την επίσημη εκδοχή» δήλωσε η δικηγόρος του Παρατηρητηρίου Φυλακών μη κυβερνητικής οργάνωσης στην περιοχή.Δεκατρείς κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά την εισβολή που έκαναν στο ιατρείο μιας φυλακής της Βενεζουέλας και την κατάποση φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως καθαρό οινόπνευμα και αντιβιοτικά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. Συνολικά 145 κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και εισέβαλαν στο ιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος Νταβίντ Βιλόρια στην πολιτεία Λάρας στη δυτική Βενεζουέλα, ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Οι κρατούμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας απαιτώντας την απομάκρυνση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, αλλά γρήγορα η διαμαρτυρία τους εξελίχθηκε σε εξέγερση. «Περίπου στις 08.30 π.μ. έγιναν βίαιοι και άρχισαν να σπάνε τους τοίχους και τις πόρτες των χώρων κράτησής τους με αποτέλεσμα να κληθεί για βοήθεια η Εθνική Φρουρά» ανέφερε η κυβερνητική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το συμβάν δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

«Αμφιβάλλω για την επίσημη εκδοχή» δήλωσε η Μαριανέλα Σάντσες δικηγόρος του Παρατηρητηρίου Φυλακών μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης. «Δεν νομίζω ότι ένας τρόφιμος άρπαξε ένα μπουκάλι και ήπιε, αυτό είναι ηλίθιο», είπε η Σάντσες ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας. «Κάτι συνέβη και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά» συμπλήρωσε.

Στη Βενεζουέλα αυτή την εβδομάδα 41 κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια τρύπα στον τοίχο της φυλακής στο Λος Τέκες, κοντά στην πρωτεύουσα Καράκας. Οι φυλακές της Βενεζουέλας είναι διαβόητες για τις μάχες μεταξύ των συμμοριών, τις ταραχές και την και ευρεία πρόσβαση σε ναρκωτικά και όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου