Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018


«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»

Με ανακοίνωσή της και δανειζόμενη στίχους του Κώστα Βάρναλη η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στους πληγέντες από τις φονικές φωτιές στην Αττική.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις σκηνές Εθνικής Τραγωδίας που εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην Πατρίδα μας. Οι πυρκαγιές στην δυτική και ανατολική Αττική μόνο με περιγραφές που παραπέμπουν σε βιβλικές καταστροφές μπορούν να συγκριθούν.
Ο μαρτυρικός θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας όλων των ηλικιών, ο τραυματισμός αρκετών άλλων και η καταστροφή τόσων περιουσιών, έχει σκεπάσει με ένα βαρύ πέπλο ατέλειωτου πόνου και ανείπωτης θλίψης όλους τους Έλληνες.
Τέτοιες στιγμές σαν και αυτές όμως είναι που αναδεικνύουν το μέγεθος του πολιτισμού, την δύναμη ψυχής, τις αντοχές και την αλληλεγγύη κάθε λαού προς τον συνάνθρωπό του.
Ο λαός μας, ως ανάδελφος λαός, με βαριά ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, όσες φορές και αν χρειάστηκε στο παρελθόν, σύσσωμος και με υπερηφάνεια αντιμετώπισε κάθε χτύπημα και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα.
Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η διοίκηση της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ) στον Κορυδαλλό και οι κρατούμενοι που εργάζονται στο αρτοποιείο του Καταστήματος αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα βοηθείας του Δήμου Νέας Μάκρης προσφέροντας περίπου 3.000 συσκευασμένα αρτίδια και 6.000 μεγάλες φιάλες εμφιαλωμένου νερού.

Οι κρατούμενοι συνέβαλλαν με την προσωπική εθελοντική τους εργασία στην παρασκευή των αρτιδίων, η διοίκηση και κυρίως η Ομοσπονδία μας κάλυψαν το σύνολο της οικονομικής δαπάνης. 
Οι στιγμές που περνάνε οι συνάνθρωποί μας είναι τραγικές και πιθανόν τίποτα να μην μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλειας που βιώνουν. Η σκέψη μας και η αγωνία μας είναι μαζί τους…  
Υ.Γ. : «Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς». Κώστας Βάρναλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου